ERR(512): User Warning: !
i-traduceri.ro i-traduceri.ro i-traduceri.ro i-traduceri.ro i-traduceri.ro i-traduceri.ro

Supralegalizari

CLICK AICI  pentru a plasa comanda on-line!

 

Daca aveti de supralegalizat un document de catre Camera Notarilor, Ministerul de Justitie, Ministerul Afacerilor Externe, trebuie sa veniti la unul din cele 7  sedii ale firmelor noastre, pentru a stabili termenul si conditiile predarii documentelor dumneavoastra!

 

Pentru urgente sunati la: 004.0749.88.88.99

 

INFORMAĊ˘II PRIVIND PROCEDURA DE SUPRALEGALIZARE

 

SUPRALEGALIZAREA – este o apostila care se pune numai pe acte emise de Ministerul Justitiei, Notariate, Tribunale, prin care se certifica international semnatura si sigiliul notarial. Notarul certifica semnatura si sigiliul (stampila) traducatorului!
i. Apostila de la Camera Notarilor (se mai numeste si supralegalizare) se aplica pe traduceri in orice limba, cat si pe originale emise de autoritati legale, juridice, cu conditia ca acestea sa fie semnate si stampilate: sentinte, procuri, acte notariale.


ii. APOSTILA DE LA TRIBUNALUL SE PUNE DOAR PE DOCUMENTELE IN ORIGINAL (SENTINTE) SI SE TINE CONT UNDE AU FOST EMISE, FIECARE DOCUMENT LA JUDECATORIA DE CARE APARTINE (CELE DE BUCURESTI IN BUCURESTI ,CELE DIN IASI LA IASI ).
iii. La sentintele emise de judecatorii se va urmari ca acestea sa fie definitive si irevocabile si sa fie semnate de presedinte si grefier, (NUMELE IN CLAR, ADICA DE TIPAR) ,sa aibe procesul verbal de supralegalizare de la grefierul sef (daca nu au semnaturile in clar) pentru a putea fi supralegalizate

 

SUPRALEGAIZARE MAE (Ministerul Afacerilor Externe ) se pune pe acte oficiale emise de statul roman si care vor fi folosite in tari nemembre HAGA
i. Viza de la Ministerul afacerilor Externe se aplica pe originalele actelor pentru tari nemembre Haga, cat si pe traducerile acestora, dupa ce au fost vizate (supralegalizate) la CAMERA NOTARILOR ICOANEI. In general, diplomele, foile matricole, adeverintele, actele de stare civila au urmatoarea procedura (pt tari nemembre Haga): Externe (PE ORIGINAL) + TRADUCERE +LEGALIZARE+CAMERA NOTARILOR + Externe (PE TRADUCERE). Pentru sentinte si acte juridice (procuri, declaratii, etc.) se aplica pe original si pe traducere viza de la CAMERA NOTARILOR si viza de la EXTERNE.
ii. Documentele emise de alta tara care nu sunt membre Haga,  merg vizate la M.A.E daca au stampila ambasadei sau consulatului Roman din tara respectiva, sau de ambasada tarii respective din Romania.


LEGALIZAREA AMBASADA este necesara actelor care vor fi folosite in tarile nemembre Haga, dupa ce acestea au urmat procedura de mai sus (MAE+traducere+legalizare+camera notarilor+MAE). Fiecare ambasada are o taxa de legalizare care se aplica pe document.

 

APOSTILA Ministerul Justitiei se pune pe acte emise de Tribunale (sentinte) pentru tari nemembre Haga. Este OGLIGATORIU ca sentintele sa aiba PROCESUL VERBAL DE SUPRALEGALIZARE emis de grefierul sef al judecatoriei care a pronuntat sentinta (DEFINITIVA SI IREVOCABILA !)